Mesleğinle Gelecekte
Fark Yarat

Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı 2004-2005 öğretim yılında Uygulamalı Meslek Geliştirme Programı’nı devreye aldı. Programda amaç, meslek lisesi veya meslek yüksek okulundan mezun olmuş ancak teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme imkanı bulamamış kişileri makine-kalıpçılık ve mekatronik alanlarında geliştirerek iş hayatına hazırlamaktır. Program süresince öğrenciler toplam 2 bin 400 saat eğitim alıyor.

Uygulamalı Meslek Geliştirme Programı kapsamındaki eğitimler, fabrika içerisinde yer alan atölye ve sınıflarda 12 ay boyunca haftada beş gün süre ile 07.30-17.30 saatleri arasında gerçekleşiyor. Uygulanan meslek programlarının yanında kişisel gelişim eğitimleri de veriliyor. Eğitim programının son üç ayında öğrenciler vakıf ve fabrika atölyelerinde rotasyona tabi tutularak üretimde çalışma fırsatı buluyor.

Program süresince öğrenciler toplam 2 bin 400 saat eğitim alıyor.

Öğrenci Seçme Süreci
  • Her yıl Temmuz-Ağustos döneminde yeni eğitim programına yönelik duyuru yapılır ve başvurular toplanır.
  • Başvurular Coşkunöz Holding İnsan Kaynakları Uzmanları tarafından incelenir ve kriterlere uyan öğrenci adayları görüşmeye davet edilir.
  • Adaylara ön mülakat yapılır ve testler uygulanır. Başarılı olan adaylar holding şirketlerinden katılımcıların bulunduğu bir komisyonla ikinci görüşmeye çağrılır.
  • Başarılı olan adaylar programa kabul edilir.

Adaylarda Aranan Kriterler
  • Meslek lisesi ve meslek yüksekokullarının torna-tesviye, metal, kalıp, makine, otomotiv, elektrik-elektronik, otomasyon ve ilgili bölümlerinden mezun olmak.
  • Erkek adaylar için askerlik şartı aranmaz.
  • Adaylar en az 18 yaşında olmalıdır.