Mesleğinle Gelecekte
Fark Yarat

Meslek edindirme programı, Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın kuruluşundan bu yana devam eden ilk ve en önemli projesidir. Programla lise mezunlarının meslek edinmesi ve sanayinin yetişmiş personel ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Program kapsamındaki eğitimler, fabrika içerisinde yer alan atölye ve sınıflarda 18 ay boyunca haftada beş gün süre ile 07.30-17.30 saatleri arasında veriliyor. Bu program süresince öğrenciler toplam 5000 saat eğitim alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde, eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara MEB onaylı meslek lisesi diploması veriliyor. Katılımcılar, metal, makine ve otomotiv sanayine kalifiye teknik çalışan olarak hizmet etmek üzere mezun ediliyor. Programdamakine ve kalıpçılık üzerine mesleki eğitim veriliyor ve günümüz teknolojisine uygun CNC ve klasik tezgahların kullanılmasına yönelik eğitimler ile bunları destekleyici temel bilgisayar, AutoCad, Solidworks, ölçme ve kontrol araçları kullanımına ağırlık veriliyor. Programda İngilizce eğitim imkanı da sağlanıyor.

Coşkunöz Holding bünyesinde çalışanlara sunulan ulaşım, yemek,özel ferdi kaza sigortası ve ilaç giderleri, tüm kırtasiye ihtiyaçları, diğer sosyal imkanlar ve kişisel gelişim eğitimleri vakıf öğrencilerine de sunuluyor. Ayrıca eğitim süresince asgari ücretin yüzde 30’u kadar harçlık ödeniyor. Program kapsamında öğrencilere ilk aşamada, temel eğitim ve teorik bilgiler veriliyor. İkinci aşamada vakıf atölyesindeki makine ve tezgahları kullanma becerisi kazandırılıyor. Son aşamada da vakıf ve fabrika atölyelerinde rotasyona tabi tutularak üretimde çalışma deneyimi kazandırılıyor. Bu üç aşamalı program, meslek lisesi öğretmenleri, uzmanlar ve usta öğreticiler rehberliğinde gerçekleştiriliyor. Programı başarı ile tamamlayan mezunlar, firmalarda CNC operatörü, fikstür işçisi, kalıp üretim işçisi, kalıp bakım işçisi, makina montaj işçisi, kalite kontrol işçisi, lojistik işçisi, seri üretim işçisi(pres-kaynak) ve bakım işçisi olarak çalışma olanağı buluyor.

Bu program süresince öğrenciler toplam 5000 saat eğitim alıyor.

Öğrenci Seçme Süreci
  • Her yıl Temmuz-Ağustos döneminde yeni eğitim programına yönelik duyuru yapılır ve başvurular toplanır.
  • Başvurular İnsan Kaynakları Uzmanları tarafından incelenir ve kriterlere uyan öğrenci adayları görüşmeye davet edilir.
  • Adaylara ön mülakat yapılır ve testler uygulanır. Başarılı olan adaylar holding şirketlerinden katılımcıların bulunduğu bir komisyonla ikinci görüşmeye çağrılır.
  • Başarılı olan adaylar programa kabul edilir.

Adaylarda Aranan Kriterler

• Erkek adaylar için askerlik şartı aranmaz.
  • Adaylar en az 18 yaşında olmalıdır.